ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA PO RIJEKA

U četvrtak 21. rujna 2017. godine, u Rijeci na Tehničkom fakultetu održana je sjednica Vijeća PO Rijeka.

Predložen je termin održavanja Zbora PO Rijeka za 30.11.2017.

G. Vanja Glavan izvjestio je da se planirano stručno putovanje u muzej Ferrari u Modeni odgađa za proljeće 2018. godine zbog nemogućnosti rezervacije vožnje automobila.

Slijedeća sjednica Vijeća PO Rijeka održat će se 3.11.2017. godine.


ODRŽAN ZBOR PO OSIJEK

U četvrtak 14. rujna 2017. u Zlatnoj Gredi održan je Zbor Područnog odbora Osijek. Na početku prisutne je pozdravio predsjednik Vijeća PO Osijek, HKIE, g. Damir Miljački.

Predsjednik Vijeća PO Osijek g. Vladimir Smolčić, ukratko je prezentirao aktivnosti Vijeća, a predsjednik Komore g. Luka Čarapović prezentirao je aktivnosti komore u razdoblju od rujna 2016.- 2017. godine.

Stručna predavanja održali su: Ivica Štohera, dipl.ing.stroj., GRUNDFOS d.o.o.,Viktor Vušak, mag.ing.stroj., VAILLANT d.o.o., Milutin Zečević, dipl.ing.stroj., HERZ Armaturen d.o.o., Roman Radmilović, dipl.ing.stroj., Daikin Hrvatska d.o.o. i Mag. Anto Sluganovic, BA., Terragaz GmbH.

Nakon stručnog dijela 70-tak članova nastavilo je druženje uz kuhanje čobanca i zvuke tamburaša, te uživalo u drugim društvenim aktivnostima u Eko centru Zlatna Greda.


ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA PO OSIJEK

U petak 25. kolovoza 2017. godine, u Erdutu održana je 21. sjednica Vijeća PO Osijek.

Poslan je poziv tvrtkama koje sudjeluju u stručnom programu Zbora PO Osijek koji će se održati u Eko centru u Zlatnoj Gredi. Do kraja kolovoza poslat će se prva obavijest članovima vezana za mjesto i vrijeme održavanja Zbora PO Osijek.


ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA PO OSIJEK

U subotu 3. lipnja 2017. godine, u Kutjevu-Mačevo Brdo održana je 20. sjednica Vijeća PO Osijek.

Zbor PO Osijek održat će se 14. rujna 2017. godine, mjesto održavanja definirat će se tijekom srpnja.

Za stručno putovanje TE Šoštanj Slovenija-Graz, Klagenfurt, Bled pristiglo je 40 prijava. Tijekom idućeg tjedna g. Ivan Bošnjak poslat će prijavljenim članovima obavijest sa terminima i mjestima polaska autobusa.


ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA PO OSIJEK

U četvrtak 25. svibnja 2017. godine, u Zadubravlju u Brodsko-posavskoj županiji održana je 19. sjednica Vijeća PO Osijek.

Predsjednik Komore g. Luka Čarapović izvijestio je prisutne o održanoj 8. sjednici Skupštine komore.

Zbor PO Osijek održava se tradicionalno u mjesecu rujnu 15. jubilarni put. Do slijedeće sjednice Vijeća potrebno je definirati okvirni program kao i mjesto održavanja.

Pripreme za stručno putovanje u TE Šoštanj Slovenija-Graz, Klagenfurt, Bled teku prema planu, za sada je prikupljeno 30 prijava, domaćin u Sloveniji biti će Esotech d.d. Velenje, izvijestio je g. Ivan Bošnjak.


ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA PO OSIJEK

U četvrtak 27. travnja 2017. godine, u Slatini održana je 18. sjednica Vijeća PO Osijek.

Predsjednik Komore g. Luka Čarapović izvijestio je prisutne o održanom 5. međunarodnom kongresu Dani inženjera strojarstva 2017. na kojem je prisustvovalo 300 sudionika, dodijeljenim priznanjima Komore, a među kojim je dodijeljeno priznanje i Područnom odboru Osijek i najavio održavanje 8. sjednice Skupštine HKIS u 2. sazivu.

G. Krešimir Pećar i g. Ivan Bošnjak od turističke agencije zatražili su ponudu za organizaciju stručnog putovanja TE Šoštanj Slovenija-Graz, Klagenfurt, Bled i prezentirali je prisutnim članovima Vijeća PO Osijek. Ponuda je prihvaćena, a u narednom tjednu članovima PO Osijek biti će poslana druga obavijest koja sadrži cijenu i rokove prijave.


ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA PO OSIJEK

U petak 17. veljače 2017. godine, u Velikoj održana je 17. sjednica Vijeća PO Osijek.

Predsjednik Komore g. Luka Čarapović izvijestio je prisutne o održanom božićno-novogodišnjem domjenku HKIS, posjeti članova Vijeća kolegi Josipu Mulleru i pripremama za održavanje 5. međunarodnog Kongresa Dani inženjera strojarstva 2017.

Prikupljene su ponude za organizaciju stručnog putovanja u tvornicu Mini Plant Oxford-London, sa letom iz Budimpešte obzirom da je avioprijevoznik ukinuo liniju Osijek-London. Organizacija putovanja iz Budimpešte produžuje vrijeme trajanja stručnog putovanja na 4-5 dana i financijski ga poskupljuje. Predložen je posjet bližoj destinaciji u Sloveniji ili Austriji.

G. Krešimir Pećar predlaže održavanje stručnog skupa u Osijeku na temu zamjene plinskih uređaja i sanacije dimnjaka na kondenzacijsku tehnologiju, potrebi izrade glavnog strojarskog projekta zamjene plinskog uređaja i o uvozu i instalaciji plinskih uređaja koji ne odgovaraju zakonskim propisima.


ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA PO OSIJEK

U četvrtak 8. prosinca 2016. godine u Slavonskom Brodu održana je 16. sjednica Vijeća PO Osijek.

Predsjednik HKIS g. Luka Čarapović izvjestio je prisutne o aktivnostima Komore u razdoblju od održavanja 15. sjednice.

Razgovaralo se o organizaciji seminara u okviru Stalnog stručnog usavršavanja za 2017. godinu. Konkretne teme definirat će se do kraja godine.

Usvojen je prijedlog za organizaciju stručnog putovanja u tvornicu Mini Plant Oxford-London ( u kojoj se proizvodi Mini ) naredne godine. Članovima će biti poslan e-mail sa pozivom i programom putovanja.


ODRŽAN ZBOR PO SPLIT

U utorak 29. studenog 2016. u hotelu Dalmina u Splitu održan je Zbor Područnog odbora Split.

Predsjednik Vijeća PO Split g. Jakov Bakić prezentirao je aktivnosti Vijeća, a predsjednik Komore g. Luka Čarapović prezentirao je aktivnosti komore u razdoblju od 2015.- 2016. godine.

G. Luka Čarapović i glavni tajnik g. Denis Puljić prezentirali su novosti u zakonskoj regulativi ( novi imenici, razlika voditelja građenja i voditelja radova, što su "manje složeni radovi" ... ) i kroz simulaciju prikazali što je minimalna cijena usluge inženjera.

Zboru je prisustvovalo 25 članova.


ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA PO RIJEKA

U ponedjeljak 28. studenog 2016. godine, u Rijeci održana je sjednica Vijeća područnog odbora Rijeka. Sjednicu je vodio predsjednik Vijeća PO Rijeka g. Vanja Glavan.

Na dnevnom redu sjednice Vijeća razgovaralo se o pripremama za predstojeću 7. sjednicu Skupštine HKIS koja će se održati 16.12.2016. u Podstrani.

U okviru plana Stalnog stručnog usavršavanja za 2017. godinu predložen je seminar iz područja zaštite od požara, predavanje proizvođača opreme iz područja odsisa kuhinjskih prostora te okrugli stol iz područja toplinske zaštite u zgrada i energetskog certificiranja.

Započelo je planiranje stručnog putovanja za 2017. godinu te su dani preliminirani prijedlozi za ispitivanje mogućnosti organizacije. Među ostalima, predloženi su posjet tvrtki Helios u Njemačkoj, posjet automobilskoj tvornici u Italiji i tvrtki Panasonic u Budimpešti.


ODRŽAN ZBOR PO VARAŽDIN

U petak 25. studenog 2016. godine, u Koprivnici održan je Zbor područnog odbora Varaždin.

Predsjednik Vijeća, g. Ivan Husnjak, predstavio je program rada PO Varaždin za 2017. godinu, te informirao članstvo o radu PO Varaždin u razdoblju od 2015-2016. godine.

Predsjednik HKIS g. Luka Čarapović informirao je prisutne o aktivnostima Komore u razdoblju od 2015.-2016. godine, a g. Tomislav Tkalčić o novostima koje se odnose na izmjene zakonske regulative.

Zajednička načela edukacije inženjera, tj. Izvješće izrađeno od strane ECEC (European Council of Engineers Chambers) prezentirao je doc. dr. sc. Miodrag Drakulić.

Glavni tajnik HKIS g. Denis Puljić prezentirao je važeću zakonsku regulativu te njen utjecaj na rad ovlaštenih inženjera strojarstva. Održana je rasprava i dani su prijedlozi za izmjene i dopune istih.

Zboru je prisustvovalo 30 članova.


ODRŽAN ZBOR PO ZAGREB

U srijedu 16. studenog 2016. u poslovnom kompleksu Chromos u Zagrebu održan je Zbor Područnog odbora Zagreb.

Na otvaranju Zbora dodijeljene su zahvalnice tvrtkama Viessmann d.o.o., Herz Armaturen d.o.o., Bosch d.o.o., Schiedel d.o.o., Končar d.d., Energo d.o.o. i GumiIpmex GRP d.d. koje su bile sponzori stručnog putovanja u Irsku.

Predsjednik Vijeća PO Zagreb g. Tihomir Rengel prezentirao je aktivnosti Vijeća, a predsjednik Komore g. Luka Čarapović prezentirao je aktivnosti komore u razdoblju od 2015.- 2016. godine.

G. Luka Čarapović i glavni tajnik g. Denis Puljić prezentirali su novosti u zakonskoj regulativi ( novi imenici, razlika voditelja građenja i voditelja radova, što su "manje složeni radovi" ... ) i kroz simulaciju prikazali što je minimalna cijena usluge inženjera.

Stručno predavanje pod nazivom "Kuhinjske nape za profesionalne prostore sa visokim stupnjem rekuperacije zraka i energetski učinkovitim ventilatorima" održali su g. Florijan Renar i Tomislav Kovačević iz tvrtke Systemair d.o.o.


ODRŽAN ZBOR PO RIJEKA

U petak 11. studenog 2016. godine, u Rijeci održan je Zbor područnog odbora Rijeka.

Predavanje o zgradama približno nulte energije i o projektu PROF/TRAC održao je prof.dr.sc. Branimir Pavković.

Predsjednik HKIS g. Luka Čarapović prezentirao je aktivnosti komore u razdoblju od 2015.- 2016. godine.

G. Luka Čarapović i glavni tajnik g. Denis Puljić prezentirali su novosti u zakonskoj regulativi ( novi imenici, razlika voditelja građenja i voditelja radova ... ) i kroz simulaciju prikazali što je minimalna cijena usluge inženjera.

Stručno predavanje "Termostatizacija stambenih objekata" održao je g. Davor Vojvodić iz firme HERZ Armaturen d.o.o.

Zboru je prisustvovalo 18 članova.