02. međunarodni kongres
DANI INŽENJERA STROJARSTVA
Split 23.-26.03.2011. godine

Drugi međunarodni kongres "Dani inženjera strojarstva" u organizaciji Hrvatske komore inženjera strojarstva, održan je od 23. – 26. ožujka 2011. godine u Splitu, u hotelu Le Meridien Lav.

Kongres je uz ugledne pozvane goste, predavače, autore radova i proizvođače strojarske opreme okupio oko 400 sudionika.

Pokrovitelji kongresa bili su i ovaj put: Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva RH, Fakultet strojarstva i brodogradnje iz Zagreba, Tehnički fakultet Rijeka, Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu i Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita.

Uvodna pozvana predavanja su održali Dr. Ing. Ioan Silviu Dobosi (REHVA), Didier Coulomb (International Institut of Refrigeration), Andreas Meier (Eurammone) te osobito nadahnuto Prof.dr.sc. Davor Pavuna (savjetnik ministarstva energetike SAD) predavanje pod nazivom Bolja civilizacija, Zelena Energetika i Hrvatska Mreža Inženjera, koji je izazovnim govorom u nekoliko navrata izmamio pljesak odobravanja pune kongresne dvorane .

Među početnim temama kongresa je bio i rad stranih ovlaštenih inženjera i arhitekata u graditeljstvu u Republici Hrvatskoj i u okruženju RH. Tema je obrađivala uvjete za rad stranih ovlaštenih inženjera i arhitekata u RH i uvjete za rad stranih ovlaštenih inženjera i arhitekata u susjednim zemljama RH, članicama EU i ne članicama EU. Izdvajamo predavanja predstavnika MZOPUG RH, predstavnika komora Crne Gore, Slovenije, Rumunjske i Austrije

Nakon održanih predavanja sudionici kongresa su imali stručnu posjetu Centralnom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda Divulje.

Stručna predavanja s temama iz svih područja rada ovlaštenih inženjera strojarstva su bila okosnica 2. kongresa. Obuhvaćene su sljedeća stručna tematska područja:

ENERGETSKA POSTROJENJA 

SKLADIŠTENJE I PRIJENOS PLINOVITIH I TEKUĆIH TVARI 

GRIJANJE, VENTILACIJA, KLIMATIZACIJA, RASHLADNA TEHNIKA, PRIPREMA I OBRADA VODA 

PROCESNA I OSTALA POSTROJENJA 

NOSIVE STROJARSKE KONSTRUKCIJE 

ENERGETSKA UČINKOVITOST I ENERGETSKO CERTIFICIRANJE 

U sklopu ovih tematskih cjelina su održane i radionice – okrugli stolovi koje su moderirali cijenjeni stručnjaci iz pojedinih stručnih područja.

Treći dan (subota 26.03.2011. godine) bio je predviđen za teme:
ZAŠTITA OD POŽARA 

PROJEKTI U GRADITELJSTVU 

STROJARSKI FAKULTETI U RH – PERSPEKTIVE SURADNJE 

Zaključno, 2. Kongres „Dani inženjera strojarstva“ je ispunio sva očekivanja struke i Hrvatske komore inženjera strojarstva kao organizatora još jednog uspješnog skupa ovlaštenih inženjera strojarstva.

KOMPLETAN PROGRAM RADA KONGRESA 

Zaključci 2 međunarodnog kongresa Dani inženjera strojarstva


Sudjelovanje u radu kongresa bodovalo se sukladno Programu stručnog usavršavanja HKIS s 26 bodova + 2 boda za sudjelovanje u radu radionice (okruglog stola), od toga 2 iz tehničke regulative.  

Fotografije s Kongresa su u Fotogaleriji.


OBJAVE MEDIJA O KONGRES

Objave u medijima o 2. kongresu Dani inzenjeri strojarstva

Objava Casopisa Zavarivanje o 2 kongresu HKIS

Ovaj site pokreće Mono Software MonoX sustav za upravljanje sadržajem.