Pregled vijesti iz arhive

PRIPREMNI SEMINAR ZA POLAGANJE STRUČNOG ISPITA - Strukovno područje strojarstva, 15.10. - 17.10.2018. u Zagrebu

Poštovane kolegice i kolege!

Hrvatska komora inženjera strojarstva organizira treći po redu ove godine pripremni seminar za polaganje stručnog ispita.

Više detalja...

HKIS sudjeluje u radu HR BIM TASK GRUPE pri Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja

S ciljem poticanja i promoviranja inovacija u području graditeljstva i prostornoga uređenja Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja (MGIPU) sudjeluje u radu EU BIM Task grupe za promoviranje i razmjenu najbolje prakse BIM-a na EU razini, a Hrvatska komora inženjera strojarstva se aktivno uključila zajedno s ostalim komorama u graditeljstvu.

Više detalja...

POZIV NA JAVNO SAVJETOVANJE - Odluka o određivanju relativnih pondera za arhitektonske i inženjerske i s njima povezane savjetodavne usluge u graditeljstvu i prostornom uređenju - eSavjetovanje traje do 6.7.2018.

Pozivaju se članovi Komore na javno savjetovanje!

Otvoreno je javno savjetovanje o Odluci o određivanju relativnih pondera za arhitektonske i inženjerske i s njima povezane savjetodavne usluge u graditeljstvu i prostornom uređenju. Zainteresirana i stručna javnost može se uključiti davanjem svojih prijedloga, primjedbi i mišljenja najkasnije do 6. srpnja 2018. godine.

Više detalja...

POZIV NA JAVNO SAVJETOVANJE - Nacrt izmjena i dopuna Tehničkog propisa o racionalnoj uporabi energije i toplinskoj zaštiti u zgradama - eSavjetovanje traje do 14.7.2018.

Pozivaju se članovi Komore na javno savjetovanje!

Otvoreno je javno savjetovanje o Nacrtu izmjena i dopuna Tehničkog propisa o racionalnoj uporabi energije i toplinskoj zaštiti u zgradama. Zainteresirana i stručna javnost može se uključiti davanjem svojih prijedloga, primjedbi i mišljenja najkasnije do 14. srpnja 2018. godine.

Više detalja...

ODRŽANI SU 13. DANI INŽENJERA GRAĐEVINARSTVA U OPATIJI od 14. do 16. lipnja 2018.

U Opatiji su od 14. do 16. lipnja 2018. održani 13. Dani inženjera građevinarstva koji su okupili preko tisuću inženjera građevinarstva i gostiju.

Više detalja...

PRIPREMNI SEMINAR ZA POLAGANJE STRUČNOG ISPITA - Strukovno područje strojarstva, 4.6. - 6.6.2018. u Zagrebu

Poštovane kolegice i kolege!

Hrvatska komora inženjera strojarstva organizira drugi po redu ove godine pripremni seminar za polaganje stručnog ispita.

Više detalja...

POZIV NA JAVNO SAVJETOVANJE - Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje - eSavjetovanje traje do 21.6.2018.

Pozivaju se članovi komore na javno savjetovanje!

Otvoreno je javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje. Zainteresirana i stručna javnost može se uključiti davanjem svojih prijedloga, primjedbi i mišljenja najkasnije do 21. lipnja 2018. godine.

Više detalja...

ODRŽANA JE SVEČANA SKUPŠTINA AKADEMIJE TEHNIČKIH ZNANOSTI HRVATSKE (HATZ) POVODOM 25. OBLJETNICE (1993. – 2018.) - 21.5.2018.

Dana 21. svibnja 2018. godine je održana Svečana skupština Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ) povodom 25. obljetnice (1993. – 2018.). Na Svečanu skupštinu je pozvana i Hrvatska komora inženjera strojarstva kao podupirući član HATZ-a.

Više detalja...

ODRŽAN JE SEMINAR HKIS I HKIE U OKVIRU ZAGREBAČKOG ENERGETSKOG TJEDNA (utorak, 8.5.2018.)

U utorak, 8. svibnja 2018. godine u okviru 9. Zagrebačkog energetskog tjedna u održan je seminar pod nazivom Nove tehnologije u primjeni konvencionalnih i obnovljivih izvora energije u organizaciji Hrvatske komore inženjera strojarstva zajedno s Hrvatskom komorom inženjera elektrotehnike. Seminar je okupio oko 50 polaznika.

Više detalja...

POZIV NA 9. ZAGREBAČKI ENERGETSKI TJEDAN OD 7. - 12. SVIBNJA 2018. GODINE I SEMINAR HKIS U OKVIRU ZAGREBAČKOG ENERGETSKOG TJEDNA

Poštovane kolegice i kolege, članovi HKIS!

Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba poziva članove Hrvatske komore inženjera strojarstva na 9. Zagrebački energetski tjedan koji se održava pod pokroviteljstvom Gradonačelnika od 7. - 12. svibnja 2018. godine.

Više detalja...

Stranica << ... 6 7 8 9 10 ... >>