AKTIVNOSTI NA PODRUČJU PODRUČNOG ODBORA OSIJEK 


Održan Zbor PO Osijek, 13. rujna 2019. godine u Osijeku

Zbor Područnog odbora Osijek održan je u petak, 13. rujna 2019. godine s početkom u 12:00 sati u dvorani Mursa, HEP-Plin d.o.o., Cara Hadrijana 7 u Osijeku. Zboru je prisustvovalo 75 članova.
Nakon pozdravne riječ organizatora, prisutne je o aktivnostima Hrvatske komore inženjera strojarstva u razdoblju od listopada 2018 do rujna 2019 izvijestio Željko Dorić, predsjednik HKIS.
Predsjednik Vijeća PO Osijek, Mario Ferenc, izvijestio je prisutne o aktivnostima Vijeća Područnog odbora Osijek u istom razdoblju - Prezentacija.

Stručna predavanja održali su:
• Viktor Vušak, mag.ing.stroj., VAILLANT d.o.o.
• Davor Vojvodić, dipl.ing.stroj., HERZ Armaturen d.o.o.
• Tomislav Penava, dipl.ing.stroj., Viessmann d.o.o. Hrvatska
• Ante Ćurko, dipl.ing.stroj., Daikin Hrvatska d.o.o
• Ivica Štohera, dipl.ing.stroj., GRUNDFOS d.o.o.
• Alen Sipić,ing.stroj., IMP Termotehnika regulacija d.o.o.
• Stevo Grdić, dipl.ing.stroj., IMI International d.o.o.

Stručna posjeta tvornici Viessmann Dombovar, Budimpešta, 17.5. - 19.5.2019.

Već tradicionalno u proljetno vrijeme i ove godine u terminu 17.5.2019. do 19.05.2019. godine organizirano je 15. stručno putovanje PO Osijek HKIS. U petak 17.5.2019. izvršen je obilazak proizvodnog pogona tvrtke VIESSMANN, Dombovar. Nakon dolaska u tvornicu održano je polusatno uvodno predavanje o tvrtki VIESSMANN sa naglaskom na tvornicu u Dombovaru gdje se proizvode kotlovi na biomasu i sječku manje snage (do 100 kW), a po narudžbi i kotlovi veće snage (preko 5 MW) na biomasu i sječku. Nakon predavanja o proizvodnom programu tvornice izvršen je obilazak proizvodnih pogona u pratnji inženjera tvrtke VIESSMANN. Nakon obilaska proizvodnih pogona zajednički ručak u restoranu u Dombovaru. Nakon ručka put prema Balatonu te večera u restoranu Kukorica czarda. Nakon večere nastavak prema Budimpešti i smještaj u hotelu.
U subotu 18.5.2019. nakon doručka izvršen je obilazak Budimpešte u pratnji turističkog vodiča, obilazak grada te večera na brodu uz vožnju po Dunavu.
U nedjelju 19.5.2019. nakon doručka posjeta vinskoj regiji Villany gdje je bio zajednički ručak uz degustaciju vina. U ranijim večernjim povratak u Hrvatsku.

Stručna posjeta tvornici Daikin-Plzen, Češka (21.11. - 24.11.2018.)

U organizaciji Područnog odbora Osijek Hrvatske komore inženjera strojarstva od 21. do 24. studenoga 2018. godine održano je stručno putovanje s obilaskom tvornice DAIKIN Plzen, Češka.
Tvornica DIAKIN punog naziva Daikin Industries Czech Republic s.r.o. smještena je u industrijskoj zoni grada Plzena. Proizvodni pogon u kojem je proizvodnja započela 2004. godine prostire se na 45 493 m2. U tvornici se na devet proizvodnih linija proizvode unutarnje i vanjske jedinice klima uređaja. Godišnje se proizvede 1 500 000 klima uređaja.
U nastavku stručne posjete za 33 osobe organiziran je obilazak pivovare Pilsner Urquell i razgledavanje kulturnih znamenitosti gradova Pzlena i Praga.

Održan Zbor PO Osijek, 25. listopada 2018. godine u Osijeku

25.10.2018. godine održan je izborni Zbor Područnog odbora Osijek HKIS za članove Vijeća Područnog odbora Osijek HKIS sa slijedećim dnevnim redom:
• Aktivnosti novo konstituiranih tijela Komore u razdoblju travanj - listopad 2018. godine
• Informacije o prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju (NN 78/15)
• Izvješće o radu Područnog odbora Osijeku mandatnom razdoblju 2013-2018. godine
• Glasovanje i izbor članova Vijeća Područnog odbora Osijek

Održan Zbor PO Osijek, 14. rujna 2018. godine u Baranji, Karanac

14.9.2018. održan je tradicionalni 16. (šesnaesti) Zbor Područnog odbora Osijek HKIS u u jesenskom terminu u Baranji, u Karancu, s tradicionalnim bogatim dnevnim redom
• Pozdravna riječ organizatora
• Aktivnosti PO Osijek HKIS u razdoblju rujan 2017.-rujan 2018. godine
• Aktivnosti u HKIS u razdoblju rujan 2017. - rujan 2018. godine
• Stručna predavanja proizvođača strojarske termotehničke opreme (Vaillant, Grundfos, Hertz, Daikin, Viessmann, IMI Hydronic Engeering)
Nakon završetka Zbora Područnog odbora Osijek HKIS uslijedila su događanja bogata društvenim, kulturnim, povijesnim i gastronomskim sadržajima. Svakako je za napomenuti ekipno takmičenje u spremanju i kuhanju fiš paprikaša te kušanje i ocjenjivanje istog.

Stručna posjeta sajamu MCE 2018. - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT MILANO ITALIJA (15. - 17. ožujka 2018.)

Područni odbor Osijek organizirao je u suradnji sa Upravnim odborom Hrvatske komore inženjera strojarstva posjet u vremenu od 15.-17. ožujka 2018. godine.
Naime sajam MCE Mostra Convegno expocomfort Milano Italija je vodeći svjetski sajam, bijenalni sajam instalacija u zgradarstvu i industriji, klimatizacije i obnovljivih izvora energije.

Održan Zbor PO Osijek, 14. rujna 2017. godine u Zlatnoj Gredi

Predsjednik Vijeća PO Osijek g. Vladimir Smolčić, ukratko je prezentirao aktivnosti Vijeća, a predsjednik Komore g. Luka Čarapović prezentirao je aktivnosti komore u razdoblju od rujna 2016.- 2017. godine.
Stručna predavanja održali su: Ivica Štohera, dipl.ing.stroj., GRUNDFOS d.o.o.,Viktor Vušak, mag.ing.stroj., VAILLANT d.o.o., Milutin Zečević, dipl.ing.stroj., HERZ Armaturen d.o.o., Roman Radmilović, dipl.ing.stroj., Daikin Hrvatska d.o.o. i Mag. Anto Sluganovic, BA., Terragaz GmbH.
Nakon stručnog dijela 70-tak članova nastavilo je druženje uz kuhanje čobanca i zvuke tamburaša, te uživalo u drugim društvenim aktivnostima u Eko centru Zlatna Greda.

Stručna posjeta TE Šoštanj-Slovenija, Graz, Klagenfurt, Bled, 16.-18. lipnja 2017.

U organizaciji PO Osijek HKIS od 16.-18. lipnja 2017. godine članovi PO Osijek Hrvatske komore inženjera strojarstva i PO Osijek Hrvatske komore inženjera elektrotehnike posjetili su TE Šoštanj u Sloveniji.
Instalirana snaga od 1304 MW, proizvodi u prosjeku trećinu energije u Sloveniji uz mogućnost pokrivanja više od polovice potrošnje. Prosječna godišnja proizvodnja električne energije kreće se između 3500 i 3800 GWh. Prosječna godišnja proizvodnja toplinske energije za grijanje Šaleška doline 300-350 GWh. Navedena godišnja proizvodnja električne i toplinske energije troši između 3,5 i 3,8 milijuna tona ugljena.
Putovanje za 39 osoba je nastavljeno u Austriju gdje su posjećene kulturne znamenitosti grada Graza i Klagenfurta. Po povratku ograniziran je obilazak Bledskog jezera.

Održan Zbor PO Osijek, 16. rujna 2016. godine u Osijeku

U Osijeku je održan tradicionalni 15. Zbor Područnog odbora Osijek. Član Vijeća PO Osijek g. Ivan Bošnjak, ukratko je prezentirao aktivnosti Vijeća, a predsjednik Komore g. Luka Čarapović prezentirao je aktivnosti komore u razdoblju od 2015.- 2016. godine.
G. Luka Čarapović i glavni tajnik g. Denis Puljić prezentirali su novosti u zakonskoj regulativi ( novi imenici, razlika voditelja građenja i voditelja radova ... ) i kroz simulaciju prikazali što je minimalna cijena usluge inženjera.
Stručno predavanje na temu "Tehnika hlađenja i grijanja u vinarstvu" odražale su kolege Zvonko i Vladimir Tepeš. Već tradicionalno, stručna predavanja održali su predavači g. Davor Vojvodić iz firme HERZ Armaturen d.o.o. i g. Ivica Štohera iz firme Grundfos d.o.o.

Stručna posjeta tvornici Grundfos-Srbija, Temišvar, 20.-22. svibnja 2016.

U organizaciji PO Osijek HKIS i g. Ivice Štohere ( Grundfos Sales Croatia d.o.o. ) od 20.-22. svibnja 2016. godine članovi PO Osijek Hrvatske komore inženjera strojarstva i PO Osijek Hrvatske komore inženjera elektrotehnike posjetili su tvornicu pumpi GRUNDFOS u Inđiji, Republika Srbija.
Tvornica Grundfos otvorena je 2013. godine, prostire se na 26 000 m2 i predstavlja prvu fazu investicije u Inđiji. Sa 380 zaposlenih osoba godišnje proizvodi 1,8 miljiuna pumpi, sa tendencijom rasta na 2,0 milijuna pumpi. Tijekom posjete tvornici pumpi Grundfos tehničko osoblje tvornice je prezentiralo proizvodni program tvornice, te kompletan proizvodni ciklus i tehnologije proizvodnje dijelova za pumpe i samih pumpi. Tvornica proizvodi cirkulacijske pumpe za sustave grijanja i pumpe za fekalne vode u iz kućanstva.
U nastavku stručne posjete organizirano je razgledavanje gradova Temišvara, Szegeda i Subotice.

Održan Zbor PO Osijek, 18. rujna 2015. godine u Osijeku

Predsjednik Vijeća PO Osijek g. Vladimir Smolčić, ukratko je izvjestio prisutne o aktivnostima Vijeća, a predsjednik Komore g. Luka Čarapović o aktivnostima komore u razdoblju od 2014-2015. godine. Također g. Luka Čarapović prezentirao je novosti koje donose Zakon o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju i Zakon o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje (NN 78/15 ), a koje se odnose na voditelje građenja, voditelje radova, rado umirovljenika, nove imenike i drugo. Stručno predavanje na temu "Energana na šumsku biomasu Slavonija DI Slav. Brod i Veridas Babina Greda" održale su kolege Đuro Stanišić i Tihomir Barišić, a kolega Zvonko Tepeš održao je predavanje na temu "Strojarska oprema u vinogradarstvu". Već tradicionalno, stručna predavanja održale su firme Klimaoprema d.d., HERZ Armaturen d.o.o., Vaillant d.o.o. i Grundfos d.o.o. U subotu 20. rujna članovi Vijeća PO odbora Osijek i članovi Upravnog odbora HKIS posjetili su crpnu stanicu Podunavlje i Park prirode Kopački rit.

Stručna posjeta tvornici LOWARA-Italija, 21-24. svibnja 2015. godine

U organizaciji PO Osijek HKIS od 21.-24. svibnja 2015. godine članovi PO Osijek Hrvatske komore inženjera strojarstva i PO Osijek Hrvatske komore inženjera elektrotehnike posjetili su tvornicu pumpi LOWARA u Montecchio Maggiore, Italija ( u blizini grada Ferrare ). Tvornica Lowara je dio grupacije ''Xylem'' koja se sastoji od: Lowara S.r.l., Flygt, AC Fire pump, Bell&Gosset, Godwin , Wedeco i drugih tvrtki i zapošljava ukupno 12.500 osoba, a prisutna je u preko 150 zemalja. Tijekom posjete tvornici pumpi Lowara tehničko osoblje tvornice je prezentiralo proizvodni program tvornice, te kompletan proizvodni ciklus i tehnologije proizvodnje dijelova za pumpe i samih pumpi. Tvornica proizvodi pumpe za opskrbu vodom i pumpe za otpadne kanalizacijske vode. U sklopu posjete tvornici Loware organizirana je posjeta i razgledanje gradova Ferrare i Firenze.

Održan Zbor PO Osijek, 25. travnja 2014. godine u Osijeku

Zbor u Osijeku održan je dana 25. travnja 2014. godine u velikoj dvorani za sastanke Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Osijek. Kolega Tihomiri Barišić održao je stručno predavanje pod nazivom Kogeneracijsko postrojenje na biomasu "VIRIDAS BIOMAS" snage 9.99 MW u Babinoj Gredi".    U okviru Zbora PO Osijek održani su izbori za članove Vijeća PO Osijek, a izabrani su slijedeći članovi:
• mr.sc. Luka Čarapović, dipl.ing.stroj., Brodsko-posavska županija
• Tihomir Barišić, dipl.ing.stroj., Brodsko-posavska županija
• Ivan Bošnjak, dipl.ing.stroj., Osječko-baranjska županija
• Krešimir Pećar, dipl.ing.stroj., Osječko-baranjska županija
• Zvonko Tepeš, dipl.ing.stroj., Požeško-slavonska županija
• Branko Reštar, dipl.ing.stroj., Virovitičko-podravska županija
• Vladimir Smolčić, mag.ing.mech., Vukovarsko-srijemska županija
Nakon Zbora, članovi područnog odbora Osijek posjetili su poslovno trgovački centar Eurodom ( Osijek ) gdje su uz stručno vodstvo upoznati sa termotehničkim sustavima građevine.

Stručna posjeta tvornici Vaillant, 16-18 svibnja 2014. godine

Područni odbor Osijek organizirao je u terminu 16-18 svibnja, 10. jubilarno stručno putovanje u Skalicu. Uz strčno vodstvo g. Adonisa Andriševića, Krešimira Simona i djelatnika tvornice, obišli smo tvornicu u sastavu Vaillant Group. Kao i prošle godine na putovanju su nam se pridružili članovi Hrvatske komore inženjera elektrotehnike s kojima smo zajedno obišli i Bratislavu. Tvornica je smještena u Skalici gdje se proizvodi nekoliko različitih proizvodnih marki koje su u sustavu Vaillant Group.

Održan Zbor PO Osijek, 19. rujna 2014. godine u Tordincima

Zbor u Tordincima održan je dana 19. rujna 2014. godine na obiteljskom gospodarstvu Acin salaš. Nakon uvodnih riječi predsjednika Vijeća PO Osijek g. Vladimira Smolčića, prisutne je prigodnim riječima pozdravio predstavnik Hrvatske komore inženjera elektrotehnike g. Mislav Mišković. U prvom dijelu, g. Luka Čarapović je kroz prezentaciju izvijestio članove o aktivnostima Hrvatske komore inženjera strojarstva i aktivnostima Područnog Odbora u razdoblju od održavanja Zbora u travnju ove godine. Novosti u zakonskoj regulativi prezentirao je g. Krešimir Pećar. Drugi dio Zbora sadržavao je stručna predavanja firmi Daikin Hrvatska d.o.o., Grundfos Croatia d.o.o., HERZ Armaturen d.o.o., Vaillant d.o.o. i Weishaupt Zagreb d.o.o. Po završetku stručnih predavanja članovi PO Osijek posjetili su bioplinsko postrojenje Landia i farmu krava.

Održan Zbor PO Osijek, 20. rujna 2013. godine u Osijeku

Zbor PO Osijek je održan prema Programu Zbora. Tijekom održavanja Zbora članovima su podijeljeni novi pečati ovlaštenih inženjera strojarstva i održani su izbori za članove Skupštine HKIS sa područja PO Osijek. Za članove skupštine izabrani su slijedeći članovi:
• mr.sc. Luka Čarapović, dipl.ing.stroj., Brodsko-posavska županija
• Ivan Bošnjak, dipl.ing.stroj., Osječko-baranjska županija
• Mario Ferenc, dipl.ing.stroj., Požeško-slavonska županija
• Branko Reštar, dipl.ing.stroj., Virovitičko-podravska županija
• Vladimir Smolčić, dipl.ing.stroj., Vukovarsko-srijemska županija
Također su održana sljedeća stručna predavanja:
• Stručno predavanje "Ložišta-problematika, regulativa i mjerenja"-predavač Romano Majdenić, mag.ing.mech.
• Stručno predavanje "Izbor sustava grijanja/hlađenja-razgovor s investitorom"-predavač, Silvano Sušilović dipl.ing.stroj.
• Stručna predavanja-Weishaupt Zagreb d.o.o., Vaillant d.o.o. i Grundfos Croatia d.o.o.

Stručna posjeta NE-Paks, Madžarska, 25. – 27. listopada 2013. godine

U organizaciji PO Osijek i PO Split Hrvatske komore inženjera strojarstva organizirana je 25. – 27. listopada 2013. godine posjet Nuklearnoj elektrani Paks u Madžarskoj. Uz članove Hrvatske komore inženjera strojarstva stručnom posjetu Nuklearnoj elektrani Paks, priključili su se i članovi Hrvatske komore inženjera elektrotehnike iz Područnog odbora Osijek i Područnog odbora Split. Osim posjete Nuklearnoj elektrani sudionici stručne posjete su posjetili i Budimpeštu. Nuklearna elektrana Paks je puštena u pogon 1982. godine. Instalirana su 4 reaktora po 500 MW. Ukupna proizvodnja električne energije u Nuklearnoj elektrani je približno 2000 MWs, što je 40% električne proizvodnje električne energije u Madžarskoj.

Posjet i stručno predavanje u Daruvarskoj pivovari, 9. studenog 2012. godine.

Posjet i stručno predavanje u Daruvarskoj pivovari, 9. studenog 2012. godine. Članovi Područnog odbora Osijek HKIS u organizaciji Vijeća PO Osijek, posjetili su Daruvarsku pivovaru. Održano je stručno predavanje od strane tehničko-tehnološkog osoblja pivovare gdje su članovi PO Osijek upoznati s proizvodnim procesom proizvodnje piva i s opremom u tvornici, uz naravno kušanje različitih vrsta piva (svijetlo, tamno, zimsko, crveno,...).Također članovi PO Osijek su posjetili Daruvarske toplice i Državnu ergelu lipicanaca u Lipiku.

Održan Zbor PO Osijek, 14. rujna 2012. godine u Osijeku

Zbor PO Osijek je održan prema Programu Zbora. Sudionike Zbora je pozdravio u ime grada Osijeka, prof. dr. sc. Josip Vrbošić, predsjednik Gradskog vijeća grada Osijeka. Na Zboru su članovi upoznati s aktivnostima PO Osijek (seminarima stručnog usavršavanja, stručnoj posjeti i dr.) i Komore (01. Opća konvencija, izmjena zakonske regulative, pripreme za 03. kongres Dani inženjera strojarstva i dr.) te su održana sljedeća stručna predavanja:
• Silvano Sušilović dipl.ing.stroj. -"Energetski učinkoviti strojarski sustavi – projektantski doprinos"
• Mirjana Reljić dipl.ing.stroj. – Weishaupt Zagreb d.o.o.-"Smanjenje emisije štetnih plinova izgaranja primjenom novih izvedbi uljnih plamenika"
• Adonis Andrišević dipl. oec. – Vaillant GMBH, predstavništvo u RH - "Vaillant – napredne tehnologije i njihova primjena"
• Ivica Štohera dipl.ing.stroj. – Grundfos Croatia d.o.o. - "Magma 3 – nova crpka iz Grunfosa i EUP-regulativa".
Dana 15.9.2012. godine članovi Zbora PO Osijek su posjetili i novu vinariju Belje u Kneževim Vinogradima.

Posjet tvornici aluminijskih radijatora Lipovica, 6. listopad 2011. godine

Na poziv predstavnika tvornice Lipovica organizirano je stručno putovanje u navedenu tvornicu. U pratnji tehničkog osoblja članovi PO Osijek obišli su tvornicu gdje su upoznati sa samim procesom i kapacitetom proizvodnje radijatora. Održana su i dva stručna predavanja od strane prof. dr. Igor Balen i predstavnika firme Lipovica g. Babića.

Održan Zbor PO Osijek, 15. rujna 2011. godine u Osijeku

Na Zboru su predstavljanje i podijeljene nove članske iskaznice HKIS. Članovi Vijeća PO Osijek prezentirali su stanje strojarskog sektora u graditeljstvu na nivou PO Osijek (pet Slavonskih županija), te prikazali koju ulogu i perspektivu imaju ovlašteni inženjeri strojarstva. Kao zaključak naveden je ne srazmjeran broj investicija Vlade RH u Slavoniju u odnosu na investicije u RH i neznatan broj investicija u „realni sektor“ tj. proizvodnju. Vijeće PO Osijek predlaže nekoliko investicija koju su u interesu za regiju Slavonija i strojarsku struku. Izdvajaju ulaganje u energetiku (bioplinska postrojenja, izgradnja spalionice otpada, navodnjavanje i izgradnja insfrastrukture za intezivnu poljoprivrednu proizvodnju kao što su hladnjače, prerada voća i povrća i sl.) Kao preduvjet navedena je odlična prometna infrastruktura Slavonije, stručna infrastruktura (projektanti i izvođačke tvrtke). Održana su i stručna predavanja tvrtki Weishaupt i Grundfos.

Posjet TE Kakanj i Mašinskom fakultetu u Sarajevu, 27.-29.  svibnja 2011. godine

Članovi Područnog odbora Osijek HKIS u organizaciji Vijeća PO Osijek, posjetili su TE Kakanj-BiH, Mašinski fakultet u Sarajevu i tvrtku Grizelj d.o.o. Prilikom posjete TE Kakanj održano je zanimljivo predavanje od strane tehničkog osoblja TE o tehničkim karakteristikama i radu TE, te je obavljen obilazak termoelektrane. Članove područnog odbora Osijek je na Mašinskom fakultetu dočekao osobno dekan prof.dr. Ejup Džaferović s suradnicima. U ugodnom razgovoru izraženo je obostrano zadovoljstvo posjetom s međusobnim pozivom za uspostavu suradnje na skupovima koje organizira fakultet i Komora (Dani inženjera strojarstva). Također članovi Područnog odbora Osijek posjetili su i tvrtku Grizelj d.o.o. i upoznati su s proizvodnim programom tvrtke.Održan Zbor PO Osijek, 16. rujna 2010. godine u Osijeku

Na Zboru PO Osijek koji je održan 16. rujna 2010. godine prezentirani su izvedeni projekti članova PO Osijek i to:
• Silvano Sušilović dipl.ing.stroj.-Strojarske instalacije grijanja, hlađenja i prozračivanje zgrade autobusnog kolodvora u Osijeku
• mr.sc. Luka Čarapović dipl.ing.stroj.-Izvedbeni projekt punionice, sa definiranjem tehnološkog procesa punjenja boca komprimiranim zrakom i mješavinom za ronjenje Trimix (zrak, kisik, helij ).
• Tihomir Barišić dipl.ing.stroj.-Separacijske stanice za proizvodnju nafte i plina JIHAR STAGE 2 u Siriji.

Posjet TE Plomin, 25.-27. svibanj 2010. godine

U organizaciji Vijeća PO Osijek članovi Komore posjetili su TE Plomin gdje su od strane g. Ivice Vukelića, dipl.ing.stroj. (član HKIS) upoznati s termotehničkim karakteristikama kao i s radom TE Plomin. Također članove PO Osijek je primio i pozdravio direktor TE Plomin dr.sc Sergo Klapčić.Održana 01. Sjednica Skupštine HKIS u Osijeku, 18. rujna 2009. godine i Zbor PO Osijek, 17. rujna 2009. godine

1. sjednica Skupštine Komore održana je dana 18. rujna 2009. u dvorani Hrvatske gospodarske komore u Osijeku. Sjednicu je otvorio Predsjednik Komore, mr.sc. Luka Čarapović, a prisutne pozdravio član Komore i saborski zastupnik, gosp. Daniel Srb. U radu sjednici je sudjelovalo 26 članova Skupštine od ukupno 35 članova. Na sjednici su usvojeni akti Komore nakon usvajanja Statuta HKIS koji je usvojen na konstituirajućoj sjednici koja je održana 14. srpnja 2009. godine. Za članove Skupštine održan je kulturno umjetnički program od strane HKUD i pjevačke skupine Akvarel. Također članovi Skupštine posjetili su Tikveš, Kopački rit i eko-etno selo Karanac.
Na Zboru PO Osijek članovi PO Osijek su upoznati s postupkom konstituiranja Komore i s predstojećim aktivnostima te se planovima rada kao i s izborima za vijeća područnih odbora.

Ovaj site pokreće Mono Software MonoX sustav za upravljanje sadržajem.