AKTIVNOSTI NA PODRUČJU PODRUČNOG ODBORA RIJEKA 


ZBOR PO RIJEKA, 23.10.2019. godine

Zbor Područnog odbora Rijeka održan je srijedu, 23.10.2019. godine s početkom u 14:00 sati u kampusu na Trsatu u Rijeci, Radmile Matejčić 5, prostor gornji Akvarij. Zboru je prisustvovalo oko 45 članova.

Zbor je otvorio Predsjednik Vijeća PO Rijeka Vanja Glavan, a na Zboru je prezentiran rad HKIS i rad Vijeća PO Rijeka. Aktivnosti na nivou HKIS je izložio Predsjednik HKIS gosp. Željko Dorić dok je aktivnosti Vijeća PO Rijeka prezentirao Predsjednik Vijeća PO Rijeka Vanja Glavan. Nakon pregleda aktivnosti rada, održane su dvije stručne prezentacije. Prvu prezetntaciju na temu “Od kotlovskog postrojenja do krajnjeg korisnika“ izložio je gosp. Davor Vojvodić ispred tvrke Herz Armaturen d.o.o.. Drugu prezentaciju na temu “7/24/365“ izložio je gosp. Ivan Poropat ispred tvrtke Daikin Hrvatska.

Stručno putovanje Područnog odbora Rijeka i Zagreb (Istanbul, Turska) 17.10. - 21.10.2019. godine

Stručnom putovanju u Istanbul, u organizaciji PO Rijeka i PO Zagreb u razdoblju od 17. do 21. listopada 2019. godine prisustvovalo je 40 osoba. Članovi su posjetili Daikin-ovu soultion plaza-u u Istanbulu u petak 18.10.2019. te u nastavku putovanja razgledali znamenitosti Istanbula. Zajednička fotografija snimljena jer ispred Dolmabahce palače jednoj od najglamuroznijih palača svijeta i nekadašnjoj sultanskoj rezidenciji.

Održan Zbor PO Rijeka, 29. studenog 2017. u Rijeci

Zbor PO Rijeka održan je 29.11.2017. na Tehničkom fakultetu u Rijeci na kojem je prisustvovalo 11 članova. Na zboru Predsjednik Vijeća Vanja Glavan prezentirao aktivnosti PO Rijeka, a član UO HKIS Bruno Persić je prezentirao aktivnosti u radu HKIS. Sljedeći Zbor PO Rijeka održan je 23.10.2018. na kojem je prisustvovalo 16 članova. U sklopu Zbora održani su i izbori za Vijeće PO Rijeka na kojem je predložena jedna kandidacijska lista koja je i prihvaćena jednoglasno.

Održan Zbor PO Rijeka, 11. studenog 2016. u Rijeci

Predsjednik Vijeća PO Rijeka g. Vanja Glavan ukratko je prezentirao aktivnosti Vijeća, a predsjednik Komore g. Luka Čarapović prezentirao je aktivnosti komore u razdoblju od 2015.- 2016. godine.
Predavanje o zgradama približno nulte energije i o projektu PROF/TRAC je održao je prof.dr.sc. Branimir Pavković, a stručno predavanje pod nazivom "Termostatizacija stambenih objekata" održao je g. Davor Vojvodić iz firme HERZ Armaturen d.o.o.
Zboru je prisustvovalo 18 članova.

Stručna posjeta tvornici Aermec-Italija, Verona, 21.-22. studenog 2016.

U organizaciji PO Rijeka HKIS i firme Mariterm d.o.o. od 21.-22. studenog 2016. godine članovi PO Rijeka Hrvatske komore inženjera strojarstva posjetili su tvornicu AERMEC u Italiji.
Tvornica Aermec osnovana je 1961. godine, a proizvodi uređaje namijenjene ugradnji u razne objekte kao što su rezidencijalni objekti, trgovački centri, hoteli, data centri, sportski objekti, bolnice, industrijski objekti i dr. Grupaciju čine 5 internacionalnih tvrtki, preko 70 distributera širom svijeta, preko 650 zaposlenih te preko 130.000 m2 proizvodnog prostora.
Članovima je prilikom posjete tvornici održano kratko stručno predavanje, a potom im je organizirano stručno vođenje po samoj tvornici i proizvodnom pogonu.
Drugog dana putovanja članovi su posjetili i obližnji grad Veronu gdje su razgledali povijesni grad u pratnji stručnog vodiča.

Održan Zbor PO Rijeka, 12. prosinca 2015. u Rijeci

Predsjednik Vijeća PO Rijeka gosp. Vanja Glavan uvodno je otvorio Zbor PO Rijeka s kratkim pregledom aktivnosti Vijeća i planovima za 2016. godinu. Nakon uvodne riječi prof.dr.sc. Branimir Pavković je održao predavanje o zgradama približno nulte energije te informirao članove o H2020 projektu PROF/TRAC koji se održava na nivou EU i u kojem je aktivni sudionik HKIS. Nakon stručnog predavanja Predsjednik HKIS gosp. Luka Čarapović održao je kratko predavanje o novinama u zakonskoj regulativi koje donose Zakon o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju (NN 78/15) i Zakon o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje (NN 78/15). Zboru je prisustvovao 21 član.

Održan Okrugli stol, 26. veljače u Rijeci i 27. veljače 2015. godine Puli

Okrugli stolovi PO Rijeka održani su u prostorima Tehničkog fakulteta u Rijeci odnosno prostorima Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula. Na Okruglom stolu se govorilo o nadolazećem 4. Međunarodnom kongresu "Dani inženjera strojarstva" koji će se održati u Vodicama 25.-28. ožujka 2015., zatim o Pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama i radovima te o iskustvima ovlaštenih inženjera u postupanju po Zakonu o gradnji. Skupovima je prisustvovalo 10 članova u Rijeci i 13 članova u Puli. Veće primjedbe na navedeni Pravilnik odnosile se su na probleme dobivanja suglasnosti od strane MUP-a odnosno na česte zahtjeve koji prelaze zakonske propisane razrade i sadržaje projekta sukladno važećoj regulativi. U diskusiji su se čula razna iskustva koju su tom prilikom razmijenjena među članovima.

Održan Zbor PO Rijeka, 9. svibnja 2014. godine u Rijeci

Na Tehničkom fakultetu u Rijeci održana je sjednica Zbora Područnog odbora Rijeka za Istarsku, Ličko-senjsku i Primorsko-goransku županiju. Predsjednik Vijeća PO Rijeka g. Bruno Persić, ukratko je izvjestio prisutne o aktivnostima Vijeća, a predsjednik Komore g. Luka Čarapović o aktivnostima komore.
U okviru Zbora PO Rijeka održani su izbori za članove Vijeća PO Rijeka, a izabrani su slijedeći članovi:
• Milovan Kuzmanić, dipl.ing.stroj., Istarska županija
• prof. dr. sc. Branimir Pavković, dipl.ing.stroj., Primorsko-goranska županija
• Smriko Mensur, dipl.ing.stroj., Istarska županija
• Vanja Glavan, dipl.ing.stroj., Primorsko-goranska županija
• Andrija Čuljak, mag.ing.mech., Primorsko-goranska županija
• Vanja Glavan, dipl.ing.stroj., Primorsko-goranska županija
• Bruno Persić, dipl.ing.stroj., Primorsko-goranska županija
Sjednici Zbora prisustvovalo je pedesetak članova ovlaštenih inženjera strojarstva s područja Istarske i Primorsko-goranske županije, a stručna predavanja odnosila su se na nove prijedloge teza izmjena i dopuna Zakona o arhitektonskim i inženjerskim poslovima i djelatnostima u prostornom uređenju i gradnji.

Održan Zbor PO Rijeka, 14. prosinca 2012. godine u Rijeci

Na Tehničkom fakultetu u Rijeci održana je sjednica Zbora Područnog odbora Rijeka za Istarsku, Ličko-senjsku i Primorsko-goransku županiju sa sljedećim dnevnim redom:
1. Aktivnosti Područnog odbora Rijeka
2. Aktivnosti u Hrvatskoj komori inženjera strojarstva
3. Stručna predavanja
Sjednici Zbora nazočilo je pedesetak članova ovlaπtenih inženjera strojarstva s područja navedenih županija, a stručna predavanja odnosila su se na energetsko certificiranje. Teme su bile sljedeće:
• Iskustva pri energetskom certificiranju zgrada - predlaganje mjera za povećanje energetske učinkovitosti (prof. dr. sc. Branimir Pavković, dipl. ing. stroj. s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci)
• Iskustva pri energetskom certificiranju zgrada - primjena računalnog programa (Lucijano Raspor, dipl. ing. stroj. iz tvrtke Rijekaprojektenergetika d.o.o. iz Rijeke).

Stručna posjeta tvornici aluminijskih radijatora Lipovica, 20. listopad 2011. godine

Članovi PO Rijeka 20. listopada 2011. godine obišli su proizvodni pogon Lipovice d.o.o. u Popovači. Tom su prigodom održana četiri predavanja:
• Prezentacija proizvodnog asortimana Lipovice d.o.o.
• Energetska učinkovitost aluminijskih lijevanih radijatora
• Prednost aluminijski lijevanih radijatora u odnosu na druge sustave grijanja (podno grijanje, čelični radijatori)
• Učinkovitost radijatora Lipovica na niskotemperaturnom režimu rada

Održan Zbor PO Rijeka, 15. listopada 2011. godine u Rijeci

Dana 15. listopada 2011. godine na Tehničkom fakultetu u Rijeci održana je sjednica Zbora Područnog odbora Rijeka za Istarsku, Ličko-senjsku i Primorsko-goransku županiju, kojoj je nazočilo šezdesetak članova ovlaštenih inženjera strojarstva iz navedenih županija. Na Zboru su članovima podijeljene i nove članske iskaznice.

Stručna posjeta Tvornici duhana Rovinj, 11. lipnja 2010. godine

U organizaciji Vijeća PO Rijeka članovi Komore posjetili su 11. lipnja Sportsku dvoranu Žatika u Poreču gdje su od strane g. Nerea Ritoše, dipl.ing.stroj. (član HKIS) upoznati s termotehničkim instalacijama i sustavima instaliranima u sklopu dvorane. Nakon posjete sportskoj dvorani, članovi su posjetili Tvornicu duhana Rovinj u Kanfanaru gdje su se upoznali s cijelim tehnološkim procesom obrade duhana i proizvodnje cigareta te s instaliranim termotehničkim sustavima, posebno s parnom kotlovnicom te rashladnim sustavom.

Ovaj site pokreće Mono Software MonoX sustav za upravljanje sadržajem.