Detaljan prikaz

ODRŽAN 3. MEĐUNARODNI STRUČNI SKUP "ENERGIJA +" U PODGORICI, CRNA GORA (13. i 14. rujna 2018.)

Na poziv Inženjerske komore Crne Gore, 3. međunarodnom stručnom skupu iz oblasti klimatizacije, grijanja i hlađenja "energijA+" održanom 13. i 14. rujna 2018. godine, u Hotelu Ramada, u Podgorici, kao predstavnik HKIS sudjelovao je dopredsjednik Komore, Tihomir Rengel.

Stručni skup je otvorio Predsjednik Komore Crne Gore Boris Ostojić. Sudionike stručnog skupa pozdravili su i predstavnici strukovnih komora i udruga iz zemalja u okruženju, Srbija, Makedonija kao i predstavnik HKIS.

Stručni skup je koncipiran u pet tematskih cjelina i to: Energetika i pogled u budućnost, Ventilacija i odimljavanje podzemnih garaža, Zaštita od prekomjernog pritiska i odvođenje dima u visokim objektima, Izolacija i obnovljivi izvori energije, Regulacija protoka u KGH sistemima i pumpni sistemi te Primjeri iz inženjerske prakse.

U radnom dijelu skupa sudjelovali su: prof dr. Nenad Kažić, Mašinski fakultet u Podgorici, Bojan Grujički, Viessmann d.o.o. Beograd; Željko Špiljar, INVENTO PRO – Zagreb, Reiner Kelch, Head of CPV department at Systemair, Germany; Grzegorz Sypek, Key Projects Manager, SMAY – Poland; Danijel Muršič, Menerga d.o.o., Silvano Sušilović, FLOGISTON – Đakovo, Osijek, Sergio Maria CAPANELLI, Carel Industries S.p.A., Tomislav Stašić, HEP ESCO d.o.o., Tihomir Rengel, DHT PROJEKT d.o.o., kao i mnogi drugi renomirani stručnjaci iz ovog područja.

Stručni skup bio je i prilika da se na jednom mjestu razmjene ideje i mišljenja te obnove i ostvare novi kontakti u svrhu daljnjih zajedničkih aktivnosti kao i mogućnosti sudjelovanja predstavnika komora i udruga iz okruženja na 6. međunarodnom kongresu Dani inženjera strojarstva u ožujku 2019. godine u Vodicama.

Poveznica na Inženjersku komoru Crne Gore