Detaljan prikaz

DOĐITE NA 6. DANE INŽENJERA STROJARSTVA U VODICE, 20. - 23. ožujka 2019.!

Tema 6. Dana: Kako poboljšati interakciju robotičkih sustava i ljudi

Jeste li se već prijavili na 6. Dane inženjera strojarstva, koji se održavaju u Vodicama od 20. do 23. ožujka? Ako niste, prijavite se što prije na najveći godišnji skup inženjera strojarstva, najbolje mjesto za razmjenu znanja i iskustva i upoznavanje s najnovijim tehnologijama. „Strojarske tehnologije - imperativ budućnosti“ naš je ovogodišnji moto. Pogledajte što smo sve za vas pripremili u programu 6. Dana.

Kako poboljšati interakciju robotičkih sustava i ljudi? Odgovorit će prof.dr.sc. Yasser Alayli

Jedna od predavačkih zvijezda ovogodišnjih Dana je prof.dr.sc, Yasser Alayli, istraživač i utemeljitelj pariškog inženjerskog laboratorija te profesor na sveučilištu Paris-Saclay. Profesor Alayli govorit će o istraživanjima iz područja robotike koja provodi s 30-ak istraživača okupljenih u pariškom LISV laboratoriju. Fokusirani su na poboljšanje razumijevanja interakcije (fizičke ili virtualne) između čovjeka i robotičkih sustava. Ovi istraživači nastoje predložiti nova mehatronička i softverska rješenja sposobna poboljšati učinkovitost i sigurnost te interakcije. Iz predavanja prof. Alaylia doznat ćemo što istraživačke ekipe laboratorija rade na simulatorima koji reproduciraju određeni pejzaž u povećanoj stvarnosti kako bi osobe smanjene pokretljivosti uvježbale kretanje pomoću ugrađenih, pametnih mehaničkih sistema, te time smanjile opasnost od pada. O čemu se točno radi pogledajte u videu.

Dekarbonizacija i primarni izvori energije u 21. stoljeću

O trendovima u hidroenergetici govorit će dr. Vesko Djelić, dugogodišnji direktor razvoja i istraživač u Turboinštitutu Slovenia, a predavanja će održati i prof.dr. Željko Stojkić, dekan Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike u Mostaru te dr. Goran Slipac, savjetnik u HEP-u i glavni urednik časopisa Journal of Energy. Znanstvenici i istraživači doc. dr. Vladislav Brkić i prof.dr. Gojimir Radica govorit će o dekarbonizaciji energije i primarnim izvorima energije u 21. stoljeću te o modeliranju i optimizaciji energetskih sustava. Ovo su tek neka imena s popisa pozvanih predavača i ustanova uključenih u rad Kongresa koja jasno pokazuju važnost skupa. Pozivamo Vas stoga da se prijavite do 18. ožujka i rezervirate svoje mjesto na 6. Danima, a detaljni program 6. Dana inženjera strojarstva možete vidjeti ovdje.

Ovaj site pokreće Mono Software MonoX sustav za upravljanje sadržajem.