Pregled vijesti iz arhive

Webinar: „Ventilacija zgrada i COVID-19: Zdravlje i projektiranje ventilacije sukladno situaciji COVID 19“, 14.04.2021

Webinar: „Ventilacija zgrada i COVID-19: Zdravlje i projektiranje ventilacije sukladno situaciji COVID 19“,  održat će se dana 14.04.2021. s početkom u 14,00 sati.
Sudionici ostvaruju pravo na 2 sata edukacije iz područja struke.
Kotizacija se ne naplaćuje.

Prijava:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/8016155446674/WN_KH8ABGvYR32-z85ZKYbLzg


Više detalja...

SRETAN USKRS!


Članovima Komore i svim ljudima dobre volje sretan i blagoslovljen Uskrs!

Više detalja...

PRIPREMNI SEMINAR ZA POLAGANJE STRUČNOG ISPITA - Strukovno područje strojarstva, 12.04. - 14.04.2021. u Zagrebu

Poštovani članovi Komore!

 

Molimo proslijedite osobi kojoj je potrebna informacija.

 

Hrvatska komora inženjera strojarstva organizira prvi po redu ove godine pripremni seminar za polaganje stručnog ispita - strukovno područje strojarstva u terminu od 12.04.2021. do 14.04.2021. godine.

Više detalja...

Edukacija Tehnički propisi u graditeljstvu 21. i 22. travnja 2021. g

Poštovani članovi Komore, 

nastavno vas obavještavamo o online edukaciji Tehnički propisi u graditeljstvu koja će se održati 21. i 22. travnja 2021. g.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju priprema dvodnevnu online edukaciju: TEHNIČKI PROPISI U GRADITELJSTVU, Izmjene / Dopune / Novosti, koja će se održati 21. i 22. travnja 2021. godine, putem Zoom digitalne platforme. Edukacija je uvrštena u programe stručnog usavršavanja  HKIS, HKA I HKIG te se vrednuje s 4 sata: od toga s tri (3) sata iz područja građevno-tehničke regulative te s jednim (1) satom  iz područja struke. 

Kotizacija se plaća Hrvatskom savjetu za zelenu gradnju.

Opširnije: 
GBC online edukacija: TEHNIČKI PROPISI U GRADITELJSTVU, Izmjene / Dopune / Novosti, 21. i 22.4.202 - Hrvatski savjet za zelenu gradnju (gbccroatia.org)

Prijava: 
POTVRDA SUDJELOVANJA na GBC online edukaciji: TEHNIČKI PROPISI U GRADITELJSTVU (google.com)

S poštovanjem,
Tajništvo Komore

Više detalja...

2. obavijest članovima Komore o provedbi stručnog usavršavanja i priznavanju sati edukacije

Poštovani članovi,

s obzirom na vaše brojne upite o priznavanju sati edukacije/stručnog usavršavanja kao i praksi dostave potvrda organizatora stručnih skupova koji ne posjeduju suglasnost nadležnog ministarstva za provedbu stručnog usavršavanja, nastavno se navode temeljna načela provedbe usavršavanja i priznavanja sati edukacije:

Sati edukacije na skupovima i seminarima održanim do 31.12.2020. ne priznaju se kao sati edukacije (ne prate se) u dvogodišnjem razdoblju koje je započelo 01.01.2021. te nema razloga iste dostavljati u Tajništvo Komore. 

Hrvatska komora izdaje potvrdu / ispravu o završenom stručnom usavršavanju isključivo za skupove u svojoj organizaciji ili u suorganizaciji s vanjskim organizatorom koje je uvrstila u svoj Program/Plan, o čemu ćemo vas bez iznimke obavijestiti putem elektroničke pošte i mrežne stranice Komore.

Potvrdu prisustva stručnom skupu zatražite od organizatora (obvezno nositelj suglasnosti) koji je dužan istu vam izdati  kako bi je dostavili u Tajništvo Komore u svrhu evidencije (dostavljene liste sudionika  nisu pravovaljani dokaz prisustva i priznavanja sati edukacije).

Potvrde organizatora koji ne posjeduju suglasnost MGPI ili njihove liste sudionika nisu pravovaljane isprave za evidenciju sati edukacije te ih je nepotrebno dostavljati u Tajništvo Komore.
 
Još jednom navodimo nositelje suglasnosti prema podacima sa stranice MGPI: Građevinski fakultet sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska komora arhitekata, Hrvatska komora inženjera elektrotehnike, Hrvatska komora inženjera građevinarstva i Hrvatska komora inženjera strojarstva.


U slučaju suorganizacije gore navedenih nositelja suglasnosti s drugom ustanovom, pravnom osobom ili strukovnom udrugom, obvezu izdavanja pravovaljane potvrde ima isključivo nositelj suglasnosti.  

Podaci o vašem sudjelovanju webinarima ili stručnim skupovima u klasičnom smislu i priznatim satima edukacije koje organizira HKIS u suradnji s trećim osobama evidentirati će se u Registru HKIS o ispunjavanju obveze stručnog usavršavanja članova Komore bez potrebe da Tajništvo o tome posebno obavještavate. 
 
Tajništvo Komore


Više detalja...

Otvoreno je javno savjetovanje: Nacrt Tehničkog propisa o izmjeni i dopunama Tehničkog propisa za građevinske konstrukcije

Pozivaju se članovi komore na javno savjetovanje!

Otvoreno je javno savjetovanje za Nacrt Tehničkog propisa o izmjeni i dopunama Tehničkog propisa za građevinske konstrukcije. Zainteresirana i stručna javnost može se uključiti davanjem svojih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Više detalja...

Otvoreno je javno savjetovanje: Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju

Pozivaju se članovi komore na javno savjetovanje!

Otvoreno je javno savjetovanje za Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju. Zainteresirana i stručna javnost može se uključiti davanjem svojih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Više detalja...

Otvoreno je javno savjetovanje: Prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije

Pozivaju se članovi komore na javno savjetovanje!

Otvoreno je javno savjetovanje za Prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije. Zainteresirana i stručna javnost može se uključiti davanjem svojih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Više detalja...

PRIPREMNI SEMINAR ZA POLAGANJE STRUČNOG ISPITA - Strukovno područje strojarstva, 1.6. - 3.6.2020. u Zagrebu

Poštovane kolegice i kolege!

Hrvatska komora inženjera strojarstva organizira drugi po redu ove godine pripremni seminar za polaganje stručnog ispita.


Zbog povoljnije epidemiološke situaciji te ublažavanja mjera, sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 11.5.2020. omogućeno je okupljanje do 40 osoba na jednom mjestu - poveznica.

Više detalja...

Provedeno je savjetovanje s javnošću za Pravilnik o stručnom usavršavanju osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i gradnje

Poštovani članovi Komore,

objavljeno je izvješće o savjetovanju s javnošću za Pravilnik o stručnom usavršavanju osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i gradnje s odgovorima na dane komantare.

Više detalja...

Stranica 1 2 3 4 5 ... >>
Ovaj site pokreće Mono Software MonoX sustav za upravljanje sadržajem.