Pregled vijesti iz arhive

NOVELIRANA BAZA ZAKONSKE REGULATIVE - prosinac 2010. godine

Noveliranu bazu zakonske regulative možete pregledati ovdje

Više detalja...

NOVI KODEKS STRUKOVNE ETIKE

Na temelju članka 101. Zakona o arhitektonskim i inženjerskim poslovima i djelatnostima u prostornom uređenju i gradnji (Narodne novine, broj 152/08.), Skupština Hrvatske komore inženjera strojarstva na sjednici održanoj 16. prosinca 2010., donijela je


KODEKS STRUKOVNE ETIKE OVLAŠTENIH INŽENJERA STROJARSTVA

Više detalja...

ODRŽANA 4. SJEDNICA SKUPŠTINE HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA

U četvrtak, 16. prosinca 2010. godine, u Zagrebu je održana 4. sjednica Skupštine Hrvatske komore inženjera strojarstva.

Više detalja...

01. OSNIVAČKA SJEDNICA SEKCIJE ZA GRIJANJE, HLAĐENJE I KLIMATIZACIJU HKIS

Osnivačka, 01. Sjednica Sekcije za za grijanje, hlađenje i klimatizaciju HKIS održana je 7. prosinca 2010. godine u Ulica grada Vukovara 271, 10000 Zagreb i okupila je zainteresirane članova Komore za rad u Sekciji. 

U skladu s Pravilnikom o osnivanju i načinu rada sekcija Hrvatske komore inženjera strojarstva javnim glasovanjem izabrani su predsjednik i dva dopredsjednika Sekcije.
Za predsjednika je izabran prof.dr.sc. Igor Balen, dipl.ing.stroj., a za dopredsjednika Boris Dragičević, dipl.ing.stroj. i Nina Klepac, dipl.ing.stroj.

Program rada Sekcije za grijanje, hlađenje i klimatizaciju HKIS za 2011. godinu će predložiti predsjednik i dopredsjednici Sekcije u skladu
s prijedlogom organizatora 01. sjednice navedenim pod točkom 1 dnevnog reda, a posebno: izrada internetske stranice sekcije (u okviru stranice HKIS) radi informiranja članstva; izrada rječnika stručnih pojmova u području grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije-link REHVA rječnik.


Zainteresirani za rad i članstvo u Sekciji
će moći ostvariti popunjavnjem Zahtjeva za prijem u članstvo koji će se nalaziti na web stranici Komore pod Sekcije Komore/Sekcija za GHK i dostave Zahtjeva u Tajništvo Komore.


Više informacija o radu Sekcije pod Sekcije / Sekcija za GHK

Više detalja...

ODGOĐEN SEMINAR „ENERGETSKA UČINKOVITOST U ZGRADAMA“ PREDVIĐEN ZA 18.12.2010.

Obavještavaju se svi zainteresirani da se odgađa seminar „Energetska učinkovitost u zgradama“ predviđen za 18. prosinca 2010. na Tehničkom fakultetu u Rijeci.

Novi termin održavanja seminara objavit ćemo naknadno na stranici Komore.

Više detalja...

2. SJEDNICA SEKCIJE ZA PLIN HKIS

Dana 23. studenog 2010. godine održana je 2. Sjednicu Sekcije za plin HKIS koja je okupila 90 sudionika, članova Komore kao i ostalih zainteresiranih koji nisu članovi Komore.

Sjednica se održavala u skladu s dnevnim redom.Na početku sjednice sudionici su upoznati s dosadašnjim aktivnostima Sekcije i novom web stranicom HKIS s posebnim stranicama za Sekciju za plin. Sljedeća sjednica Sekcije je planirana u okviru odgovarajuće ''radionice'' prilikom održavanja 02. međunarodnog kongresa Dani inženjera strojarstva u Splitu od 23.-26. ožujka 2011.godine.

Temeljem Pravilnika o osnivanju i načinu rada sekcija HKIS izabrani su predsjednik i dopredsjednici Sekcije. Za predsjednika je izabran mr.sc. Luka Čarapović, dipl.ing., a dopredsjednika Miljenko Baborsky, dipl.ing. i Jakov Bakić, dipl.ing.

Više detalja...

SEMINAR ENERGETSKA UČINKOVITOST U ZGRADAMA


Hrvatska komora inženjera strojarstva i Tehnički fakultet u Rijeci organiziraju seminar pod nazivom "ENERGETSKA UČINKOVITOST U ZGRADAMA", u subotu 18.12.2010. na Tehničkom fakultetu u Rijeci.

Seminar se održava prema „Programu strucnog usavršavanja Hrvatske komore inženjera strojarstva za razdoblje od 1. listopada 2010. do 30. rujna 2011. godine“, sudjelovanje u radu seminara boduje se sa 6 bodova, od cega su 2 boda iz gradevno tehnicke regulative.

Poziv seminar 18.12.2010.pdf

Više detalja...

OBAVIJEST ZA POLAZNIKE MODULA - studeni 2010.

Provjera znanja za osobe koje su pohađale program osposobljavanja za energetske preglede i/ili energetsko certificiranje zgrada , održati će se 10. prosinca 2010. u 16:00 sati u prostorima Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Ulica grada Vukovara 271/I, Zagreb.
Svi koji žele pristupiti ispitu prijave mogu slati do 08. prosinca 2010. na e-mail
encert@hkis.hr , a sve detaljnije informacije mogu se dobiti na 01/777-5571.

Više detalja...

TEČAJ UPRAVLJANJE PROJEKTIMA EU -INŽENJERSKA ULOGA I PRIPREMA PROJEKATA

Hrvatska komora inženjera strojarstva organizira tečaj Upravljanje projektima EU - inženjerska uloga i priprema projekata.

Cilj tečaja je prikaz predviđenih sretstava nadmetanja za obnovljive izvore elekrične energije i energetsku učinkovitosti, pregled funkcioniranja predpristupnih fondova, predstavljanje aktualnih natječaja iz područja energetike i zaštite okoliša, postupci izrade projektne dokumentacije i uloga inženjera te prikaz uspješnih projekata iz područja energetike.

Datum održavanja utorak, 14. prosinca 2010.


Više detalja...

1. OSNIVAČKA SJEDNICA SEKCIJE ZA GRIJANJE, HLAĐENJE I KLIMATIZACIJU HKIS

Upravni odbor HKIS je na 11. sjednici donio odluku o osnivanju Sekcije za grijanje, hlađenje i klimatizaciju HKIS.

Cilj osnivanja Sekcije za grijanje, hlađenje i klimatizaciju, stručnog tijela koje će okupljati stručnjake ovlaštene inženjere - projektante sustava grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije kao i ostale zainteresirane, je razmjena iskustava i stručnih informacija, a sve u svrhu podizanja tehničke razine struke.

Pozivamo Vas na 1. sjednicu Sekcije za grijanje, hlađenje i klimatizaciju HKIS koja će se održati u utorak 7. prosinca 2010. godine s početkom u 13,00 sati u Chromosov toranj, prizemlje - dvorana Zagreb, Ulica grada Vukovara 271, 10000 Zagreb.

Više detalja...

Stranica << ... 61 62 63 64 65 ... >>